Ode aan een Dorpsgenote – Componiste Rita Hijmans 70 jaar (1)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ode aan een Dorpsgenote – Componiste Rita Hijmans 70 jaar (1)

24 november @ 20:15 22:00

Noé Inui & Vassilis Varvaresos

Noé Inui, viool & Vassilis Varvaresos, piano

Noé Inui is een echte wereldburger. Zijn vader is Japans, zijn moeder Grieks en hij spreekt vijf talen vloeiend. Geboren in Brussel (1985), woont hij sinds 2006 in Düsseldorf. Inui won tal van prijzen zoals bij de Young Concert Artists, New York, en het Sibelius Concours. Solist bij orkesten in Europa en Japan is hij een kamermusicus in hart en nieren; hij deelde het podium met coryfeeën onder wie Leonidas Kavakos en Martha Argerich.

De Griekse pianist Vassilis Varvaresos was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artists, New York. Vervolgens vielen hem diverse internationale prijzen ten deel. Solist bij diverse orkesten gaf Varvaresos solorecitals in Salle Gaveau (Parijs), Tonhalle Zürich en in de Wiener Musikverein. Varvaresos en Inui toeren regelmatig door Europa, Japan en de VS. Met cellist cellist Benedict Kloeckner vormen zij het gereonmmeerde Trio Bell’Art.

Programma

Debussy, Sonate voor viool en piano (1915) – Robert Schumann, Sonate voor viool en piano nr. 2 opus 121­– Rita Hijmans, Stuzzicante voor viool en piano – Ysaÿe, Poème Elégiaque opus 12 – Schubert, Fantasie voor viool en piano D 934/opus posth. 159.


Gegevens

Ode aan een Dorpsgenote – Componiste Rita Hijmans 70 jaar (1)

24 november @ 20:15 22:00

Muziekkamer Oegstgeest

Cultuurhuis De Paulus

Warmonderweg 2
Oegstgeest, 2341 KV Nederland
+ Google Maps
cultuurhuisdepaulus.nl

Lucien Knoedler

muziekkamer-oegstgeest.org

De Pauluskerk
Muziekkamer Oegstgeest