Ode aan een Dorpsgenote – Componiste Rita Hijmans 70 jaar (2)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ode aan een Dorpsgenote – Componiste Rita Hijmans 70 jaar (2)

26 november @ 16:00 17:30

Anastasia Kobekina, cello & Hanna Shybayeva, piano

Anastasia Kobekina, cello & Hanna Shybayeva, piano

Anastasia Kobekina (1994) geldt als een van de meest opmerkelijke cellisten van haar generatie. Zij bezocht de Kronberg Academy in het Duitse Taunusgebergte waar hoog getalenteerde strijkers van overal in het bijzonder in kamermuziek geïnspireerd worden en dit door internationaal befaamde musici en ensembles. Hier behaalde zij het masterdiploma, nu studeert ze aan de Universität der Künste Berlin. Anastasia is prijswinnaar en finaliste van verscheidene internationale concoursen. In september 2015 verwierf zij in Hamburg de Tonali Grand Prix, daarom mag zij drie jaar lang op een prachtige achttiende-eeuwse Guadagnini-cello spelen.

Pianiste Hanna Shybayeva is ook in Leiden en omstreken bekend en geliefd, mede dankzij haar inventieve festivals in het Rijksmuseum van Oudheden destijds en zij is dikwijls van de partij in de Hofjesconcerten. Hanna verliet 18 jaar oud haar geboortestad Minsk en vervolgde haar studie in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij de Russische meesterpianist Naum Grubert. In 2005 verwierf zij er met de hoogste onderscheiding het diploma Master of Music. Zij is sinds de oprichting in 2008 lid van het in Den Haag gevestigde New European Ensemble – waar het Ysaÿe Trio vanaf het begin ook deel van uit maakt. Het album van haar en violiste Maria Milstein werd bekroond als het beste van 2015 en met een Edison Klassiek dat jaar. Sinds 2013 is Hanna Shybayeva docent aan de Internationale Musikakademie Anton Rubinstein Düsseldorf.

Programma

Mendelssohn, Sonate voor cello en piano nr. 2 opus 58 – Robert Schumann, Adagio und Allegro opus 70 – Rita Hijmans, Cel-lust voor cello en piano – Mendelssohn, Lieder ohne Worte – Brahms, Sonate voor cello en piano nr. 2 opus 99.


Gegevens

Ode aan een Dorpsgenote – Componiste Rita Hijmans 70 jaar (2)

26 november @ 16:00 17:30

Muziekkamer Oegstgeest

Cultuurhuis De Paulus

Warmonderweg 2
Oegstgeest, 2341 KV Nederland
+ Google Maps
cultuurhuisdepaulus.nl

Lucien Knoedler

muziekkamer-oegstgeest.org

De Pauluskerk
Muziekkamer Oegstgeest