Schubert – Die schöne Müllerin

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schubert – Die schöne Müllerin

24 november @ 16:00 17:30

Jasper Schweppe, bariton – Riko Fukuda, piano

Jasper Schweppe heeft ervaring met veel verschillende muziekstijlen zoals Gregoriaans, vroege barok en barok. Een speciale interesse heeft hij voor de componisten Claudio Monteverdi en Constantijn Huygens. Hij heeft in diverse operaproducties gezongen. Met het Orkest van de 18e eeuw zong hij mee in de internationale productie Les Indes Galantes van Rameau. Bij het Musicora in Parijs won Jasper de eerste prijs. Dit is een concours voor het Franse Lied uit de Twintigste Eeuw. Jasper zingt in veel belangrijk professionele koren in Nederland. Zijn cd’s La Bonne Chanson met liederen van Fauré op teksten van Verlaine en Die Winterreise van Schubert werden door de pers lovend ontvangen. Cd-opnames van Poulenc-liederen op teksten van Paul Éluard en de Schöne Müllerin van Schubert staan gepland voor de zomer en het najaar van 2017.

Sinds 2005 is Jasper kernlid en artistiek coördinator van het Nederlands Kamerkoor.

Riko Fukuda is in Tokyo geboren en studeerde hobo aan het Toho-Gakuën Conservatorium. Pianoles kreeg ze al vanaf haar derde jaar en dat was aanvankelijk haar hoofdinstrument. In 1989 ontving ze een Nederlandse beurs om historische uitvoeringspraktijk op fortepiano’s te studeren bij Stanley Hoogland aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Inmiddels heeft ze naam gemaakt als solist en kamermuziekspeler en treedt ze regelmatig op. Vanwege de samenwerking met haar man Edwin Beunk, verzamelaar en restaurator van historische piano’s, is ze constant in de gelegenheid om op verscheidene fortepiano’s uit de 19e eeuw te spelen.

Nota bene, aangezien de gewenste fortepiano niet voor handen is, speelt Riko Fukuda dit keer op de uitmuntende concertvleugel die Muziekkamer Oegstgeest rijk is.

Franz Schubert

Franz Schubert

Schweppe Fukuda Winterreise

Vorig jaar, 13 februari 2018, vertolkten Jasper Schweppe en Riko Fukuda in de Zondagmatinee die dag Schuberts liederencyclus Winterreise. Een treffende recensie in het Leidsch Dagblad was er een van de prachtige vruchten van.


Gegevens

Schubert – Die schöne Müllerin

24 november @ 16:00 17:30

  • Volwassenen € 30,00
  • Geen kortingen

Klik hier om de tickets online te bestellen…

Muziekkamer Oegstgeest

Nota bene: Tickets aan de kassa: € 27,50 voor volwassenen, € 15 voor studenten en met pin betalen.

Cultuurhuis De Paulus

Warmonderweg 2
Oegstgeest, 2341 KV Nederland
+ Google Maps
cultuurhuisdepaulus.nl

Lucien Knoedler

muziekkamer-oegstgeest.org

De Pauluskerk
Muziekkamer Oegstgeest