De Zondagmatinee van 22 maart is uitgesteld naar 31 januari 2021

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Zondagmatinee van 22 maart is uitgesteld naar 31 januari 2021

22 maart 2020 @ 16:00 17:30

Sam Armstrong, Katharine Dain en Lars Wouters

foto: Evelien van Rijn

De internationale kamermuziekserie Zondagmatinees in De Paulus zou het seizoen 2019/20 hebben afgesloten met Franz Schuberts laatst voltooide compositie, Der Hirt auf dem Felsen D 965 voor sopraan, klarinet en piano. We waren genoopt dit concert uit te stellen.

Katharine, Sam en Lars zijn evenwel bereid gevonden hun bijzondere programma in de Zondagmatinee van 31 januari 2021 ten gehore te brengen.

In de laatste maand van zijn korte leven (1797–1828) gaf Schubert dan toch gehoor aan een verzoek van de gevierde sopraan Anna Milder-Hauptmann een lied voor haar te componeren.

De Nederlands-Amerikaanse sopraan Katherine Dain, internationaal gezocht in opera en het concertlied, studeerde aan de Universiteit van Harvard, de Guildhall School of Music and Drama in Londen en aan de Mannes College in New York – waar zij Sam Armstrong ontmoette en met wie zij sindsdien wel vaker een duo vormt. Zij woont in Rotterdam en bereist van daaruit de wereld.

Lars Wouters van den Oudenweijer is een alom gevraagde klarinettist. Hij studeerde bij Walter Boeykens aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde zijn studie bij Charles Neidich aan de Juilliard School New York. In 1999 debuteerde hij met een recital in het Amsterdams Concertgebouw in de serie Jonge Nederlanders. Onder de prijzen die hem ten deel vielen in 2003 de Edison Young Masters voor zijn debuut-cd. Lars en Sam werkten intussen vaker met elkaar samen op internationale kamermuziekfestivals.

De Engelse pianist Sam Armstrong was twee keer eerder in de internationale kamermuziekserie Zondagmatinees in De Paulus te bewonderen. Hij trad op in het Amsterdams Concertgebouw, in Carnegy Hall’s Weill Recital Hall New York, de Wigmore Hall in Londen. Een gepassioneerde musicus in kamermuziek. Op zijn website staat het vraaggesprek dat het klassieke muziek magazine De Nieuwe Muze met hem voerde – in het Nederlands.Programma

Schumann Fantasiestücke voor klarinet en piano | Keuris Canzona voor klarinetsolo | Poulenc Fiançailles pour Rire voor zang en piano | Berg Pianosonate opus 1 | Rorem Ariel voor zang, klarinet en piano | Korngold Drei Lieder opus 22 voor zang en piano | Schubert Der Hirt auf dem Felsen D. 965 voor zang, klarinet en piano.


Gegevens

Uitgesteld naar 31 januari 2021

22 maart 2020 @ 16:00 17:30

  • Volwassenen € 25,00
  • Studenten € 12,50
  • De losse kaarten zijn een maand vóór dit concert te verkrijgen bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest en bij Plato in Leiden
  • Mantelzorgers en tot 18 jaar vrij entree – klik daarvoor hier voor meer informatie

Muziekkamer Oegstgeest

Cultuurhuis De Paulus

Warmonderweg 2
Oegstgeest, 2341 KV Nederland
+ Google Maps
cultuurhuisdepaulus.nl

Lucien Knoedler

muziekkamer-oegstgeest.org

De Pauluskerk

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
Muziekkamer Oegstgeest