Schuberts Winterreise

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schuberts Winterreise

21 december @ 16:00 17:30

Henk Neven, bariton en Mariana Izman, piano

Henk Neven, bariton en Mariana Izman, piano

Schuberts Winterreise wordt deze zondagmatinee  uitgevoerd door bariton Henk Neven en pianiste Mariana Izman.

Franz Schuberts liederencyclus Die Winterreise D 911 vertelt de geschiedenis van een dichter door zijn geliefde verstoten en vertwijfeld op zoek naar de zin van het leven. Op zijn eenzame zwerftocht door een onherbergzaam winters landschap ondergaat hij de elementen. Symboliseert de desolate natuur zijn innerlijke strijd, zijn geliefde is het leven waarvan hij afscheid nemen moet. Allengs vindt hij verlossing en na zijn lange, barre reis aanvaardt hij de dood als vanzelfsprekend en troostrijk.

Henk Neven, bariton, ontving in april 2011 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor musici alhier en maar weinigen gegeven. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 2003 cum laude afstudeerde. Een jaar eerder sloot hij, eveneens cum laude, zijn opleiding aan de New Opera Academy af. Inmiddels is hij een alom gevraagde, internationaal gevierde lied- en operazanger *). Onlangs gaf hij liederenrecital in de befaamde Londense Wigmore Hall op, met pianist Hans Eijsackers. Trad Henk Neven in al de prominente operahuizen in Europa op, in maart volgend jaar zingt hij in het Noorse Bergen de rol van Don Giovanni in Mozarts gelijknamige opera. Even later werkt hij mee aan Bachs Matthäus Passion met Cappela Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Daniël Reuss in onder meer Utrecht.

Mariana Izman is geboren en getogen in Moldavië en studeerde onder meer aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij is winnares van het eerste Europese Piano Concours ‘Grand Prix Vlado Perlemuter’ in Frankrijk en het Dinu Lipatti Piano Concours in Boekarest. Mariana Izman concerteerde met talrijke orkesten en geeft recitals in binnen- en buitenland. Haar vertolkingen wordt geroemd om de verhaalkracht die zij telkens ontplooit *). Afgezien hiervan spreekt zij meerdere talen vloeiend, waaronder het Nederlands. Zij woont in Nederland en is sinds 2010 docent aan de prestigieuze Yehudi Menuhin School in Engeland.


Gegevens

Schuberts Winterreise

21 december @ 16:00 17:30

Muziekkamer Oegstgeest

Cultuurhuis De Paulus

Warmonderweg 2
Oegstgeest, 2341 KV Nederland
+ Google Maps
cultuurhuisdepaulus.nl

Lucien Knoedler

muziekkamer-oegstgeest.org

De Pauluskerk
Muziekkamer Oegstgeest