Zondagmatinee Doris Hochscheid & Frans van Ruth

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zondagmatinee Doris Hochscheid & Frans van Ruth

16 oktober @ 16:00 17:30

Frans van Ruth & Doris Hochscheid

Het cellopianoduo Doris Hochscheid & Frans van Ruth openen dit seizoen de serie Zondagmatinees in de Paulus

Met werken van Rudolf Escher, Julius Röntgen, Joseph Hollman, Felix Mendelssohn, en Franz Liszt.

De internationale naam en faam van Hochscheid en van Ruth kreeg onlangs extra cachet: op 9 oktober ontvangen zij im Funkhaus Berlijn een Echo Klassik voor hun unieke prestatie: zeven cd’s met cellosonates van Nederlands componisten. De ZDF zendt deze Verleihung live uit. De Echo Klassik is voor musici en producenten in de wereld van de klassieke muziek een van de internationaal meest gerenommeerde prijzen. Van Ruth: “We konden het natuurlijk niet laten om de lijst van alle winnaars uit het verleden langs te lopen en wat ons opviel is dat er maar heel weinig Nederlandse musici deze prijs gekregen hebben. Wij zijn dit jaar in ieder geval niet de enige, want we verkeren in het goede gezelschap van Janine Jansen.”

Uit het rapport van de Echo Klassik-jury over Hochscheid & van Ruth dit citaat: Mit ihrem Projekt „Niederländische Cellosonaten“ haben sie nicht nur längst vergessene Komponisten ihrer niederländischen Heimat rehabilitiert, sondern auch das Kammermusikrepertoire um eindrucksvolle Werke erweitert. Ihre meisterhaften Interpretationen unterstreichen den herausragenden Wert der wiederentdeckten Kompositionen. Durch diese Edition haben Doris Hochscheid und Frans van Ruth Musikgeschichte geschrieben.

De avond tevoren, op 8 oktober, is in de concertzaal van de Universität der Künste Berlin Echo Klassiks galaconcert. Dit is via internet te volgen en wordt later op de avond door Deutschlandfunk integraal uitgezonden. Hierin treden naast Hochscheid & van Ruth wereldberoemde musici en operazangers op, onder wie sopraan Anna Netrebko, tenor Jonas Kaufmann en countertenor Philipp Jaroussky.

Hochscheid & van Ruth vertolken een week later in de Paulus naast Mendelssohn de Trois morceaux van Julius Röntgen (1855- 1932). Dit werk spelen zij ook in Berlijn. Röntgen was in 1884 een van de oprichters van het Conservatorium van Amsterdam. Op het programma in Oegstgeest ook de Sonata concertante (1942) van Rudolf Escher (1916 – 1980), wiens ouders in Oegstgeest woonden en bij hen trok hij korte tijd in nadat zijn huis in Rotterdam verwoest was door het bombardement van 14 mei 1940. Rudolf Escher bezocht overigens het Stedelijk Gymnasium in Leiden.

Doris Hochscheid & Frans van Ruth

Gegevens

Zondagmatinee Doris Hochscheid & Frans van Ruth

16 oktober @ 16:00 17:30

Muziekkamer Oegstgeest

Cultuurhuis De Paulus

Warmonderweg 2
Oegstgeest, 2341 KV Nederland
+ Google Maps
cultuurhuisdepaulus.nl

Lucien Knoedler

muziekkamer-oegstgeest.org

De Pauluskerk
Muziekkamer Oegstgeest