Henk Neven en Hans Eijsackers

zondag 13 februari 2022
16:0017:30
30,00

Bariton Henk Neven en Hans Eijsackers, piano

Programma: liederen van Schubert – over vissers en water – en van Brahms als ook Nachdichtungen der Lieder und Gesänge des Hafis opus 30 (1940?) van Viktor Ullmann (1998 – 1944).

In de allereerste Zondagmatinee in De Paulus, 21 december 2014, vertolkte Henk Neven met pianiste Mariana Izman Schuberts liederencyclus Winterreise.

Henk Neven is een van de meest bevlogen liedvertolkers van zijn generatie. Hij ontving een Borletti-Buitoni Fellowship in 2009 en nam deel aan de prestigieuze Radio 3 New Generation Artists Scheme. In 2011 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs. Neven is een regelmatige gast in Wigmore Hall, het Concertgebouw en in de NTR ZaterdagMatinee serie in Amsterdam. Hij trad op in het Festival Oude Muziek in Utrecht, Operadagen Rotterdam en het Gergiev Festival. Tot zijn recente hoogtepunten behoren concerten in het City of London Festival en het Cheltenham Festival, optredens voor de BBC Proms en recitals in De Munt in Brussel, de Beurs van Berlage in Amsterdam en het Musée d’Orsay in Parijs.

Hans Eijsackers is sinds 2013 sinds 2013 Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf, daarnaast treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Hij werkte onder meer samen met de dirigenten Otto Tausk, Neeme Jervi, Gordan Nicolic en Yannick Nézet-Seguin. Eijsackers vormt een duo met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en met bariton Henk Neven.

Neven en Eijsackers voeren vanaf 2022 de artistieke leiding van het Internationaal Lied Festival Zeist. Hun programma, getiteld Van fin de siècle naar nieuwe stromingen, staat nu gepland voor 22 tot en met 31 oktober 2021.