Bach & zonen

Laden Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bach & zonen

27 januari 2019 @ 16:00 17:30

Frank Wakelkamp – viola da gamba – en Ursula Dütschler – klavecimbel 

Frank Wakelkamp, viola da gamba en Ursula Dütschler, klavecimbel

Frank Wakelkamp, viola da gamba en Ursula Dütschler, klavecimbel  brengen een programma dat ‘Bach & zonen’ heet.
Daarin onder meer twee sonates van vader Johann Sebastian en ook twee van zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach.

Frank Wakelkamp studeerde cello aan het Utrechts Conservatorium, bij Dmitri Ferschtman en Maarten Mostert, volgde masterclasses bij Frans Brüggen, Heinrisch Schiff en Christophe Coin. Het diploma uitvoerend musicus barokcello behaalde hij onder leiding van Viola de Hoog. Hij werkte mee aan tal van ensembles en orkesten, speelde talloze keren de Passionen van Bach, met het Holland Boys Choir nam hij de onder meer 200 religieuze cantates van Bach op, als continuo-cellist en als bespeler van de violoncello piccolo. Na intensieve zelfstudie van een half jaar is hij sinds 2003 een veelgevraagde gambist.

In 2005 startte Frank Wakelkamp met de eerste Urtext- en facsimileuitgave van de cellosonates van Boccherini en Klein, gaf onder meer een lezing en een masterclass musicologisch onderzoek. Hij geeft hij celloles in Bergen op Zoom en in Liessel bij Deurne.

Ursula Dütschler woont allang in Muiden, komt uit Thun in Zwitserland, studeerde aan het conservatorium van Bern klavecimbel bij Jörg Ewald Dähler en aan het Mozarteum Salzburg bij Kenneth Gilbert, vanaf 1990 fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University. In 1989 won zij het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs, met inbegrip van de prijs voor de interpretatie hedendaagse muziek, twee jaar later volgde de eerste prijs voor fortepiano bij het Erwin Bodky Concours Boston.

Ze trad op met Combattimento Consort Amsterdam, Ensemble de Grenoble, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orquesta Sinfonica de Galicia, Orquesta National de Barcelona y de Catalunia, Württembergisches Kammerorchester en Zürcher Kammerorchester. Met haar ensemble Camerata 1800, waarin ze fortepiano speelt, realiseert zij veelzijdige programma’s in diverse bezettingen. Daarnaast vormt zij duo’s met een vijftal musici onder wie cellist en gambist Frank Wakelkamp. Bij Claves Records bouwde Ursula Dütschler een omvangrijke discografie op, nadien verschenen cd’s bij onder meer Brilliant Classics zoals een waarop sonates van Haydn en een andere met Bart van Oort: de complete werken voor piano vierhandig en voor twee piano’s van Mozart.

Programma

Johann Sebastian Bach – Sonate voor viola da gamba en obligaat klavecimbel in G, BWV 1027 | Johann Christian Bach – Sonate voor klavecimbel op. 27 nr.4 in G | Carl Philipp Emanuel Bach – Sonate voor viola da gamba en obligaat klavecimbel in g, H 510 | Carl Philipp Emanuel Bach – Sonate voor viola de gamba en basso continuo in C, Wq 136 | Wilhelm Friedemann Bach – Koraalvoorspel Jesu meine Freude uit F.38 | Johann Sebastian Bach – Sonate voor viola da gamba en obligaat klavecimbel in g, BWV 1029


Gegevens

Bach & zonen

27 januari 2019 @ 16:00 17:30

€12.50 – €27.50

€ 12,50 – € 27,50

€ 27,50 voor volwassenen en € 12,50 voor studenten.
Als steeds bij de Zondagmatinees vrij entree tot 18 jaar.

Muziekkamer Oegstgeest

Cultuurhuis De Paulus

Warmonderweg 2
Oegstgeest, 2341 KV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Lucien Knoedler

Bekijk de site van Organisator

De Pauluskerk
Muziekkamer Oegstgeest