De Zondagmatinees in De Paulus maken het leven mooier

Over ons

Stichting Internationale Muziekkamer Oegstgeest e.o. – StIMO/Muziekkamer Oegstgeest – ontplooide en beheerde sinds 21 december 2014 onder meer een kamermuziekserie in Cultuurhuis de Paulus, de Zondagmatinees in de Paulus. Sinds 1 april wordt deze organisatie en haar concertseries voortgezet door Stichting Mu6.

De aanvangstijd van de concerten in De Paulus is 16.00 uur, die in Theater Het Trefopunt in Warmond 15.00 uur. Vrij entree voor mantelzorgers en concertgasten tot 18 jaar, mits in gezelschap van een volwassene met een kaartje. Bij Tickets staat hoe de vrijkaarten te verkrijgen.

Visie

Muziek is het meest sociale medium. Zij verbindt, verdiept, troost en klaart als vanzelf op. Gelijktijdig. Even als zij ernstig van toon het te zijn, verdriet en lijden uitdrukt. Haar impact tast zoveel dieper, beklijft zoveel langduriger dan dikwijls wordt aangenomen. Live, wel te verstaan.

Immers, iedereen is muzikaal. Het is een vergissing te menen, dat muzikaliteit kan worden afgemeten naar de mate waarin de stem of een instrument wordt beheerst.

Muzikaliteit is het aangeboren vermogen waarmee wij, sociale dieren van teen tot kruin, vanaf kindsbeen muziek en ook taal verwerven. En schieten we woorden of taal tekort, of gaat zij verloren, wij reageren wel dadelijk op muziek, zo blijkt steeds. “Live” – in levende lijve – wel te verstaan, en juist gezamenlijk. In dit spel geven we elkaar gestalte, de musici en hun concertgasten over en weer.

Als vanzelf leggen wij immers telkens het oor te luister; onze oren zitten op steeltjes en luisteren doen we ook met de ogen. Geheel ten onrechte is muziek uit het midden van de samenleving in het privédomein gedrongen.

Cultuurhuis De Paulus

Missie

In de serie Zondagmatinees in de Paulus ontplooit Muziekkamer Oegstgeest in een kleinschalige setting en een intieme ambiance – waarin plaats is voor zo’n 100 gasten hoogwaardige concerten. De toegangsdeur vooraan het gebouw levert geebn belemmeringen op voor mensen slecht ter been.

Deze kamermuziekserie onderscheidt zich door een boeiende en diverse programmering, en door uitmuntende musici uit alle windstreken. En wel vaker worden hier werken van Nederlandse componisten aan de vergetelheid ontrukt.

Aldus maken de Zondagmatinees in De Paulus het leven mooier

Lucien Knoedler
Artistiek leider en initiatiefnemer van Muziekkamer Oegstgeest

Zonder donaties kan deze concertserie maar nauwelijks voortbestaan, aangezien de middelen van fondsen beperkt zijn en daaruit voor zo’n doel doorgaans maar eenmalig kan worden geput. De organisatie zou u zeer erkentelijk zijn met een bijdrage: NL69 INGB 0007 2616 53 t.n.v. Int. Muziekkamer Oegstgeest | te bereiken via info@muziekkamer-oegstgeest.org

Muziekkamer Oegstgeest