Stichting Mu6 zet sinds 1 april 2019 de activiteiten van Muziekkamer Oegstgeest voort. Dit houdt onder meer in de internationale kamermuziekserie Zondagmatinees in De Paulus, deze website en de verwerving van middelen voor de aanschaf van de concertvleugel die nu in De Paulus staat.

Extra belastingaftrek bij donaties

Stelt Stichting Mu6 zich de realisering van podiumkunst op erfgoedlocaties en in kleinschalige theaters ten doel, zij ontvangt met terugwerkend kracht tot haar oprichtingsdatum, 6 maart 2016, de status van een culturele ANBI. Een erkend goed doel, kortom. Zo’n culturele Algemeen nut beogende instelling verschaft donateurs bij de Belasting een extra giftenaftrek.

Fondsenwerving sinds april 2019

De eerste fondsenwerving hiervoor gebeurde op het crowfunding platform van Stichting Voordekunst, in november 2017. In die maand werd het doel bereikt, €6.000 euro. Ziehier het campagnefilmpje destijds. Met aftrek van kosten, onder meer de afdracht aan Voordekunst en die van het campagnefimpje, is daar toch nog een € 1.500 bijgekomen.

De onafhankelijke crowdfunding sinds april 2019 leverde nog een € 2.175 op.

Bij elkaar komt dit neer op € 9.675

Evert Snel piano’s en vleugels

Een huurkoopovereenkomst met Evert Snel piano’s en vleugels heeft geleid tot levering van deze Yamaha C7 concertvleugel (2.27m), bouwjaar 1997.

Inmiddels is een financier gevonden die de resterende som ter beschikking stelde, gedurende tien jaar tegen een rente van 5,5% per jaar.

Met dank aan pianist Jacob Bogaart

Deze vleugel is voor Muziekkamer Oegstgeest geselecteerd door Jacob Bogaart. Hij gaf in de Zondagmatinee in De Paulus van 19 februari 2017 een solorecital met pianowerken van hoofdzakelijk Nederlandse componisten. Daarop volgde zijn advies beslist een veel betere aan te schaffen. Jacob Bogaart studeerde aan de Universiteit Mozarteum Salzburg en is een invloedrijke musicus.

Yamaha C7

Yamaha C7

De foto hierboven van de Yamaha C7 in Cultuurhuis De Paulus maakte pianiste Sabine Weyer vooraf aan haar solo recital op 24 februari 2019.

Jacob Bogaart was ook jarenlang hoofd van de afdeling opname van het Nederlands Omroep Bedrijf en kent piano’s “beter dan mijn broekzak”, zoals hij pleegt te zeggen. “Dit instrument is bijzonder mooi, uitstekend bespeeld en onderhouden immers. Een buitenkans!”

Stichting Pauluskerk

Stichting Pauluskerk huurt dit instrument van Muziekkamer Oegstgeest voor permanent gebruik. Het levert per jaar €3.000 op. Daarvan wordt de zaalhuur per concert in mindering gebracht, bij elkaar doorgaans €1.500. Het overige deel van deze inkomsten wordt besteed aan het jaarlijks noodzakelijke grootonderhoud, de kosten van de pianostemmer en de afbetaling.

Non-profit Mu6 fungeert nu als platform

Crowdfunding via Voordekunst is eenmalig in geval van hetzelfde doel of object. Daarom werd besloten onder de aegis van Stichting Mu6 een tweede fondsenwerving voor de Vleugel in De Paulus te starten.

Aankomende evenementen

  1. Liszt | Beethoven | Tsjaikovski| Prokofjev

    23 februari | 16:00 - 17:30
  2. Schuberts allerlaatste meesterwerk

    22 maart | 16:00 - 17:30

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
Muziekkamer Oegstgeest