Stichting Mu6 zet sinds 1 april 2019 de activiteiten van Muziekkamer Oegstgeest voort. Dit houdt onder meer in de internationale kamermuziekserie Zondagmatinees in De Paulus, deze website en de verwerving van middelen voor de aanschaf van de concertvleugel die nu in De Paulus staat.

Voor donaties met het oogmerk de verwerving van deze vleugel te bespoedigen, is bij de Regiobank in Rijnsburg een Pianofonds met een apart rekeningnummer ingericht:

NL19 RBRB 8818 9585 85
t.n.v Stichting Mu6
donaties o.v.v. Pianofonds

Een kascommissie ziet hierop toe.

Extra belastingaftrek bij donaties

Stelt Stichting Mu6 zich de realisering van podiumkunst op erfgoedlocaties en in kleinschalige theaters ten doel, zij ontvangt met terugwerkend kracht tot haar oprichtingsdatum, 6 maart 2016, de status van een culturele ANBI. Een erkend goed doel, kortom. Zo’n culturele Algemeen nut beogende instelling verschaft donateurs bij de Belasting een extra giftenaftrek.

Fondsenwerving sinds 28 augustus 2019

Inmiddels is een tweede fundraising voor de concertvleugel van start gegaan. Doel is tot 1 december 2019, € 7.500 aan donaties te verwerven.

De eerste fondsenwerving hiervoor gebeurde op het platform van Stichting Voordekunst, in november 2017. In een maand werd het doel bereikt, €6.000 euro. Voordekunst is evengoed een culturele ANBI, donateurs kwam daarom evengoed een extra giftenaftrek toe. Vervolgens ontving Muziekkamer Oegstgeest nog eens substantiële donaties.

Met aftrek van kosten, onder meer de afdracht aan Voordkunst en die van het campagnefimpje, is desondanks inmiddels €7.500 van de aankoopsom van deze concertvleugel afgelost. Grotendeels dankzij de crowdfunding via Voordekunst. Ziehier het campagnefilmpje van destijds.

Evert Snel piano’s en vleugels

Een huurkoopovereenkomst met Evert Snel piano’s en vleugels heeft geleid tot levering van deze Yamaha C7 concertvleugel (2.27m). Zaak is nu dit jaar nog eens tenminste €7.500 aan donaties te realiseren, in 2020 weer zo’n som, evenals het jaar daarop. €30.000 incl. BTW & 5% rente en de aanschaf geheel geklaard.

Yamaha C7

Yamaha C7

Dit is een van de foto’s die Sabine Weyer van de Yamaha C7 in Cultuurhuis De Paulus maakte, vóór zij er in de Zondagmatinee van 24 februari zelf een prachtig recital mee gaf.

Dit instrument is voor Muziekkamer Oegstgeest geselecteerd door Jacob Bogaart. Hij is een invloedrijke pianist en was jarenlang hoofd van de afdeling opname van het Nederlands Omroep Bedrijf en kent piano’s “beter dan zijn broekzak”, zoals hij pleegt te zeggen. “Deze is bijzonder mooi, uitstekend bespeeld en onderhouden. Een buitenkans!” Jacob Bogaart gaf in de Zondagmatinee in De Paulus van 19 februari 2017 op een ander instrument een recital met pianowerken van hoofdzakelijk Nederlandse componisten. Daarop volgde zijn advies beslist een veel betere aan te schaffen, een die de akoestiek van De Paulus past bovendien.

Stichting Pauluskerk

Stichting Pauluskerk huurt dit instrument van Muziekkamer Oegstgeest voor permanent gebruik. Het levert per jaar €3.000 op. Daarvan wordt de zaalhuur per concert in mindering gebracht, bij elkaar doorgaans €1.500. Het overige deel van deze inkomsten wordt besteed aan het jaarlijks noodzakelijke grootonderhoud, de kosten van de pianostemmer en de afbetaling.

Non-profit Mu6 fungeert nu als platform

Crowdfunding via Voordekunst is eenmalig in geval van hetzelfde doel of object. Daarom is besloten nu onder de aegis van Stichting Mu6 een tweede fondsenwerving voor de Vleugel in De Paulus te starten.

Aankomende evenementen

 1. Bach | Mozart | Beethoven

  26 januari 2020 | 16:00 - 17:30
 2. Beth & Flo

  15 februari 2020 | 20:30 - 22:00
 3. Liszt | Beethoven | Tsjaikovski| Prokofjev

  23 februari 2020 | 16:00 - 17:30
 4. Schuberts allerlaatste meesterwerk

  22 maart 2020 | 16:00 - 17:30

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
Muziekkamer Oegstgeest