Muziekkamer Oegstgeest biedt in het negende seizoen als steeds hoge kwaliteit dichtbij huis

De Zondagmatinees in De Paulus is een internationale kamermuziekserie. Sinds 21 december 2014 traden hier in meer dan 70 concerten vocalisten en instrumentalisten van naam en faam op. Volgend seizoen omvat deze serie 10 matinees op doorgaans de vierde zondag van de maand, aanvang is steevast 16.00 uur.

Mezzosopraan Barbara Kozelj, geboren en getogen in Slovenie, en de Nederlands-Amerikaanse sopraan Katharine Dain maken beiden internationaal furore in opera, oratoria en passiemuziek alsook het lied- repertoire. Zij waren eerder in De Paulus te bewonderen.

Aan de zijde Barbara Kozelj bevindt zich dit keer pianist Thomas Beijer, vorig jaar bekroond met de Nederlandse Muziekprijs. Zij gaven in mei een direct over de radio uitgezonden liedrecital in het Amsterdams Concertgebouw. In maart dit jaar gebeurde dit Katharine Dain en pianist Sam Armstrong. Zij roemt de intieme ambiance van De Paulus, vindt het er heerlijk zingen. “Het gehoor luisterde aandachtig en was ontvankelijk voor ons ongewone programma.” Volgend seizoen vertolkt zij hier met pianiste Reinild Mees ‘Jugendstill-liederen’ van Joseph Marx en Erich Wolfgang Korngold – vooraf aan een cd-opname.

Sam Armstrong, gezochte Engelse pianist en in De Paulus kind aan huis haast, geeft een solorecital op de prachtige concertvleugel die De Paulus rijk is.

Dit gebeurt natuurlijk ook de van geboorte Belarussische pianiste Hanna Shybayeva, in de Leidse regio evenzeer graag gezien. Haar programma heet ‘The Road to Jazz’.

Drie Zondagmatinees staan in het teken van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. In december fortepianiste Keiko Shichijo met werken van Haydn en Mozart, in april vioolsonates van Johann Sebastian Bach door Pieter-Jan Belder, klavecimbel en Rie Kimura, barokviool. Tot slot in mei viert voltallig Camerata Trajectina graag juist ook in de Paulus haar 50-jarig jubileum. Verder drie drietallen in het verschiet: het Prisma Trio en dat van pianist Daniel van der Hoeven, altvioliste Iteke Wijbenga en klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Het seizoen wordt 24 september geopend door violiste Emmy Storms, pianiste Cynthia Liem en Vincent Martig, klarinet en verteller. Op hun programma staat onder meer Stravinsky’s fameuze eenakter ‘L’histoire du soldat’. Tickets online muziekkamer-oegstgeest.org en telkens twee weken vooraf bij de Rijnlandse Boekhandel.