Over Muziekkamer Oegstgeest

Muziekkamer Oegstgeest is een van de vier pijlers van Mu6 Rijnland. Deze kennen elk een apart budget en eigen begroting.

In het seizoen 2023/24 in Oegstgeest tien Zondagmatinees in De Paulus, doorgaans de vierde zondag van de maand, aanvang steevast 16.00 uur. In deze daadwerkelijk internationale kamermuziekserie ligt het accent op zogeheten klassieke muziek. Motto: Leg het oor lokaal te luister. Immers, hoge kwaliteit dichtbij huis.

MU6 Rijnland logo

Visie

Muziek is het meest sociale medium. Zij verbindt, verdiept, troost en klaart als vanzelf op. Gelijktijdig. Even als zij ernstig van toon het te zijn, verdriet en lijden uitdrukt. Haar impact tast zoveel dieper, beklijft zoveel langduriger dan dikwijls wordt aangenomen. Live, wel te verstaan.

Immers, iedereen is muzikaal. Het is een vergissing te menen, dat muzikaliteit kan worden afgemeten naar de mate waarin de stem of een instrument wordt beheerst.

Muzikaliteit is het aangeboren vermogen waarmee wij, sociale dieren van teen tot kruin, vanaf kindsbeen muziek en ook taal verwerven. En schieten we woorden of taal tekort, of gaat zij verloren, wij reageren wel dadelijk op muziek, zo blijkt steeds. “Live” – in levende lijve – wel te verstaan, en juist gezamenlijk. In dit spel geven we elkaar gestalte, de musici en hun concertgasten over en weer.

Als vanzelf leggen wij immers telkens het oor te luister; onze oren zitten op steeltjes en luisteren doen we ook met de ogen. Geheel ten onrechte is muziek uit het midden van de samenleving in het privédomein gedrongen.

Missie

In de serie Zondagmatinees in de Paulus ontplooit Muziekkamer Oegstgeest in een kleinschalige setting en een intieme ambiance – waarin plaats is voor zo’n 100 gasten hoogwaardige concerten. De toegangsdeur vooraan het gebouw levert geebn belemmeringen op voor mensen slecht ter been.

Deze kamermuziekserie onderscheidt zich door een boeiende en diverse programmering, en door uitmuntende musici uit alle windstreken. En wel vaker worden hier werken van Nederlandse componisten aan de vergetelheid ontrukt.

Tickets

Het liefst hebben wij dat u de kaarten in de voorverkoop online besteld

(zie de informatie bij ieder concert of klik op onderstaande link voor de tickets van alle concerten)

Klik hier om online tickets te bestellen voor één of meer van de aanstaande concerten

Ook is het mogelijk de tickets twee weken vooraf aan een concert te kopen bij de Rijnlandse Boekhandel aan de Lange Voort 35-37 in Oegstgeest. Aan de zaal kan met pin worden betaald, contante betaling is niet mogelijk.

Vrij entree tot 18 jaar in gezelschap van een volwassene met een ticket

(dit kunt u aangeven bij het online bestellen of wanneer u de kaarten koopt)

Neem voor meer informatie contact op via info@musaix.org

Logo Muziekkamer Oegstgeest

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

MU6 Rijnland logo

Mu6 Rijnland, in maart 2019 uit Muziek­kamer Oegstgeest ontstaan, voert nu de boventoon. Schoonheid haar plaats geven, verdient onder­steuning: NL50 RBRB 0778 2545 77 t.n.v. Stichting Mu6.