Beth & Flo

Elsbet Remijn & Claudette Verhulst – een bijzonder pianoduo

Het Trefpunt

zaterdag 15 februari 2020

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, bij respectievelijk Ellen Corver en David Kuijken.

Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat beiden ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo: een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken woord en zang. Kenmerkend voor Beth & Flo zijn concerten geplaatst in een verhaal of context en interactie met hun publiek.

Claudette en Elsbet hebben als duo al op verschillende podia mogen optreden. Ze speelden zij in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, de Oosterpoort in Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland. Ook gaven Beth & Flo in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als Most Distinguished Musicians en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff.

Beth & Flo traden op bij festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, het Haags UIT Festival en het Peter de Grote Festival in Groningen. Een bijzondere gelegenheid was het EYE Filmbal 2016, waar het duo live muziek op twee vleugels speelde bij een stille film.

Beth & Flo mochten zich als één van de jonge talenten presenteren in de Talent Stage van de BUMA Classical Convention in november 2015.

In seizoen 2016-2017 is pianoduo Beth & Flo uitgenodigd te spelen in meer dan 25 huiskamers in Nederland en België voor ‘Kunst in de Kamer’. Deze ‘huiskamertour’ zet zich voort in seizoen 2017-2018.

Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West. In oktober 2016 brachten Elsbet en Claudette hun eerste opnames uit onder de naam ‘Een Vleugeltje Klassiek’. De enige echte Beth & Flo-USB-stick in de vorm van een vleugel!

Promo pianoduo Beth & Flo
Website Beth & Flo

Seizoen 2019/2020

Dinara Klinton

Dinara Klinton

Liszt | Beethoven | Tsjaikovski| Prokofjev

Dinara Klinton, piano

De Paulus

zondag 23 februari 2020

Duo Belder Kimura

Duo Belder Kimura

Bach | Mozart | Beethoven

Pieter-Jan Belder, fortepiano en Rie Kimura, viool

De Paulus

zondag 26 januari 2020

Jasper Schweppe en Riko Fukuda

Jasper Schweppe – Riko Fukuda

Schubert – Die schöne Müllerin

Jasper Schweppe, bariton – Riko Fukuda, piano

De Paulus

zondag 24 november 2019

Wendy & Ursula

Wendy Roobol en Ursula Dütschler

Mozarts Mooie Meiden

Wendy Roobol, sopraan en Ursula Dütschler, pianoforte

Het Trefpunt

zaterdag 09 november 2019

Sam Armstrong

Sam Armstrong

Schumann | Schubert

Sam Armstrong, piano

De Paulus

zondag 27 oktober 2019

Daniel Quartet

Daniel Quartet

Leander Schlegels Tweede strijkkwartet (1913) blijkt een fonkelend meesterwerk, hier voor het eerst uitgevoerd

De Paulus

zondag 22 september 2019

Frans van Ruth

Frans van Ruth

Een lezing met recital door Frans van Ruth over de in Oegstgeest geboren componist Leander Schlegel.

Kasteel Oud-Poelgeest

zondag 15 september 2019