Frank Wakelkamp & Ursula Dütschler

Bach & zonen

Frank Wakelkamp – viola da gamba – en Ursula Dütschler – klavecimbel

De Paulus

zondag 27 januari 2019

Frank Wakelkamp, viola da gamba en Ursula Dütschler, klavecimbel  brengen een programma dat ‘Bach & zonen’ heet. Daarin onder meer twee sonates van vader Johann Sebastian en ook twee van zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach.

Programma

Johann Sebastian Bach – Sonate voor viola da gamba en obligaat klavecimbel in G, BWV 1027 | Johann Christian Bach – Sonate voor klavecimbel op. 27 nr.4 in G | Carl Philipp Emanuel Bach – Sonate voor viola da gamba en obligaat klavecimbel in g, H 510 | Carl Philipp Emanuel Bach – Sonate voor viola de gamba en basso continuo in C, Wq 136 | Wilhelm Friedemann Bach – Koraalvoorspel Jesu meine Freude uit F.38 | Johann Sebastian Bach – Sonate voor viola da gamba en obligaat klavecimbel in g, BWV 1029

Frank Wakelkamp studeerde cello aan het Utrechts Conservatorium, bij Dmitri Ferschtman en Maarten Mostert, volgde masterclasses bij Frans Brüggen, Heinrisch Schiff en Christophe Coin. Het diploma uitvoerend musicus barokcello behaalde hij onder leiding van Viola de Hoog. Hij werkte mee aan tal van ensembles en orkesten, speelde talloze keren de Passionen van Bach, met het Holland Boys Choir nam hij de onder meer 200 religieuze cantates van Bach op, als continuo-cellist en als bespeler van de violoncello piccolo. Na intensieve zelfstudie van een half jaar is hij sinds 2003 een veelgevraagde gambist.

In 2005 startte Frank Wakelkamp met de eerste Urtext- en facsimileuitgave van de cellosonates van Boccherini en Klein, gaf onder meer een lezing en een masterclass musicologisch onderzoek. Hij geeft hij celloles in Bergen op Zoom en in Liessel bij Deurne.

Ursula Dütschler woont allang in Muiden, komt uit Thun in Zwitserland, studeerde aan het conservatorium van Bern klavecimbel bij Jörg Ewald Dähler en aan het Mozarteum Salzburg bij Kenneth Gilbert, vanaf 1990 fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University. In 1989 won zij het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs, met inbegrip van de prijs voor de interpretatie hedendaagse muziek, twee jaar later volgde de eerste prijs voor fortepiano bij het Erwin Bodky Concours Boston.

Ze trad op met Combattimento Consort Amsterdam, Ensemble de Grenoble, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orquesta Sinfonica de Galicia, Orquesta National de Barcelona y de Catalunia, Württembergisches Kammerorchester en Zürcher Kammerorchester. Met haar ensemble Camerata 1800, waarin ze fortepiano speelt, realiseert zij veelzijdige programma’s in diverse bezettingen. Daarnaast vormt zij duo’s met een vijftal musici onder wie cellist en gambist Frank Wakelkamp. Bij Claves Records bouwde Ursula Dütschler een omvangrijke discografie op, nadien verschenen cd’s bij onder meer Brilliant Classics zoals een waarop sonates van Haydn en een andere met Bart van Oort: de complete werken voor piano vierhandig en voor twee piano’s van Mozart.

Frank & Friends – Jacob Klein opus 3: world premiere
Toccata in G Major, BWV 916
Frank Wakelkamp over Bach & zonen - Artikel 9-1-2019
Ursula Dütschler over Bach & zonen - Artikel 23-1-2019

Seizoen 2018/2019

Hanna Shybayeva

Hanna Shybayeva

Tangos for Yvar – album release concert

Hanna Shybayeva, piano

De Paulus

zondag 14 april 2019

Furor Musicus

Furor Musicus

Briljante vioolmuziek uit de zeventiende eeuw

Antoinette Lohmann (r) – viool, altviool, violino piccolo, klompviool, Jörn Boysen – klavecimbel, citer, kistegitarre en María Sánchez Ramírez – cello, bumbass

De Paulus

zondag 24 maart 2019

De Grens - Ekaterina Levental

Ekaterina Levental

‘Welkom in niemandsland’

een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend door een buiten­staan­der, aan de rand van Nederland

Het Trefpunt

zaterdag 09 maart 2019

Sabine Weyer

Sabine Weyer

Bach | Schumann | Chopin

Sabine Weyer, piano

De Paulus

zondag 24 februari 2019

De groote oorlog

Elmer Schönberger, Barbara Kozelj, Frans van Ruth & Doris Hochscheid

De Groote Oorlog 1914-1918

Een concert in brieven

De Paulus

zondag 11 november 2018

Regina Albrink & Klaas Hofstra

Regina Albrink & Klaas Hofstra

Chopin en zijn verlangen

Acteur Klaas Hofstra & Regina Albrink piano

Het Trefpunt

zaterdag 10 november 2018

New European Ensemble

New European Ensemble

Poetry & Music from World War I

De Paulus

zondag 14 oktober 2018

Duo Bilitis

Duo Bilitis

Ode aan Debussy en Tsjaikovski

De Paulus

zondag 23 september 2018

Sina Kloke

Sina Kloke

Europa ten voeten uit!

Sina Kloke, piano

De Paulus

zondag 09 september 2018