“Elk muziekstuk in dit programma roept bij mij een “er was eens”-sfeer op. Schuberts Arpeggione verhaalt van vervlogen dagen, Dvořaks Rondo is een elfendans, en Griegs Cellosonate associeer ik met een groene weide, een vochtige vos in de mist, en elfjes en trollen.” Aldus celliste Willemijn Knödler.
Franz Schubert (1797 – 1828), Arpeggione sonate, D 821
Antonin Dvořak (1841 – 1904), Rondo voor cello en piano in g, opus 94
Edvard Grieg (1843 – 1907), Sonate voor cello en piano in a, opus 36
Willemijn Knödler begon op 11-jarige leeftijd met celloles bij Valentina Nezhinsky en doorliep vanaf de derde klas van het gymnasium de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Monique Bartels. Na haar eindexamen studeerde zij aan Conservatorium van Amsterdam bij Gregor Horsch en Doris Hochscheid, en bijvak barokcello bij Viola de Hoog. In 2012 behaalde ze haar Master of Performance aan de Royal College of Music bij Melissa Phelps.
Willemijn volgde masterclasses bij onder andere Colin Carr, Pieter Wispelwey, Christophe Coin, Anner Bijlsma, Julian Lloyd Webber en Johannes Goritzki, ontving verschillende prijzen bij het Prinses Christina Concours, Stichting Jong Muziektalent: solo, met haar toenmalige strijkkwartet en met haar viool-cello duo, en zij was solist in de Roccoco Variaties van Tsjaikovsky en het celloconcert van Schumann. Verder ging zij op tournee met The English Touring Orchestra en met Les 24 violons du Roy waarmee ze onder leiding van Sir Roger Norrington in het paleis van Versailles speelde en bij de BBC Proms. Nu maakt zij deel uit van diverse kamermuziekensemble en ze remplaceert bij symfonieorkesten.
’s Zomers assisteert Willemijn celliste Lowri Blake bij de cursus Cellos at Belle Serre in Zuid-Frankrijk, waar ze regelmatig solorecitals geeft. Ze maakt ook muziektheater voor kinderen: op het Noorderzon Festival in Groningen met Ensemble Montage, met haar andere duogenoot, violiste Mariana Hutchinson. Dit doet zij ook solo voor peuters en kleuters via Stichting Kleintje Kunst. Verder maakt ze voorstellingen met beeldend kunstenaars, dansers en acrobaten. Naast haar concertpraktijk geeft Willemijn celloles bij het Leerorkest in Amsterdam, bij Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp en bij Pi: Muziek voor kleuters aan het Koninklijk Conservatorium.
Claudette Verhulst kreeg haar eerste pianolessen op tienjarige leeftijd van de pianopedagoge en pianiste Mieke van der Aalst. Tijdens het laatste jaar van de middelbare school werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium van Tilburg waar ze les kreeg van Bart van de Roer. Een jaar later begon ze haar bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Paul Komen en studeerde vervolgens gedurende drie jaar bij Rian de Waal.
Het is vooral Rian de Waal geweest die haar gestimuleerd heeft haar eigen – romantische – weg te zoeken in de klassieke literatuur. David Kuijken heeft de ingezette lijn gevolgd en in juni 2014 behaalde Claudette haar Master aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Claudette heeft met succes deelgenomen aan concoursen en volgde meerdere masterclasses.
Tijdens en na haar studie heeft Claudette in Nederland en België vele pianorecitals verzorgd. Ze doet dat op een geheel eigen wijze, namelijk door een combinatie van muziek en informatie. Ze sluit daarbij aan bij de huidige tendens de klassieke muziek weer dichter bij het publiek te brengen. Claudette streeft daarbij naar een levendige interactie, waarbij letterlijk spelender- en verhalenderwijs de klassieke muziek dichterbij de luisteraar komt. Onder meer keert ze daarmee terug naar het pianorecital rond 1840, zoals dat voor het eerst werd gegeven door Franz Liszt. In juli 2015 zal Claudette dit programma ook in Londen ter gehore brengen. Claudette soleerde november 2014 met Brabant Sinfonia o.l.v. Paul van Gulick met Mozart’s 23ste pianoconcert. Claudette combineert klassieke muziek graag met een stukje theater. Samen met Elsbet Remijn vormt zij het pianoduo Beth & Flo.